Az LMP üdvözli a zöld Széchenyi-terv ötletét

A Lehet Más a Politika (LMP) már idén februárban bemutatta konkrét megoldásokat javasló zöld élénkítés című programját amely a zöldgalléros munkahelyek teremtésével mutatott kiutat a válságból. Örvendetes, hogy kormányon a Fidesz is az LMP által kijelölt zöld utat követné.

Az LMP üdvözli Nagy Andor, a Fidesz-KDNP környezetvédelmi szakpolitikusának nyilatkozatát, mely szerint kormányra kerülve zöld Széchenyi-tervvel és zöldhitel-intézettel ösztönöznék a gazdaság fejlődését. A Lehet Más a Politika színre lépésétől kezdve konkrét, hosszú távon is fenntartható megoldásokat javasol a gazdasági válság kezelésére és új munkahelyek teremtésére.
Idén februári, Zöld költségvetési élénkítés című programjában az LMP bemutatta, hogyan lehetne a költségvetési hiány növelése nélkül új, környezetbarát munkahelyek létrehozása révén kilábalni a gazdasági válságból.
Magyarországon jelenleg is bizonytalan a Zöld Beruházási Rendszer sorsa, és korábban sem a bal-, sem a jobboldali kormányok nem mutattak elkötelezettséget a környezetbarát, a társadalom hosszú távú érdekeire is tekintettel lévő gazdaságfejlesztés iránt.

Forrás: Lehet Más a Politika (LMP)