Papp Lajos szívsebész professzor

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor meghatódva lépett a közönség elé, s higgadt, nyugodt, kedves szavakkal viszonozta a fogadtatást.

Szavaiból áradt az emberek iránti tisztelet és szeretet. Mindjárt az elején feltette a kérdést saját magának: - Miért nem elég nekem, hogy szakmai tudásommal a szíveket gyógyítom a műtőasztalon? A válaszom nagyon egyszerű: én amikor idejövök önökhöz, akkor is Papp Lajos, a gyógyító ember vagyok.

Csak most az önök lelkét szeretném gyógyítani, mert a magyar embernek nemcsak a szíve, a lelke is beteg ! Ezért gyógyítani akarom a sérült szíveket és lelkeket, örömet szeretnék szerezni. Mindannyian, akik itt vagyunk, amikor a világra születtünk, a jó Istentől személyre szóló képességeket kaptunk, és a végső elszámolásnál nem azt kérdezi a jó Isten, hogy ki mire vitte, hanem hogy a tehetséget, képességet, amit kapott, hogyan használta fel az életében. Istentől a születéskor a becsületet és a tisztességet is megkapjuk. Én is ezt hoztam otthonról. Ha ezt eljátsszuk, utána már nagyon nehéz visszaszerezni.