Dr. Szabó Tibor ügyvéd adószakértő

Vendégünk volt Dr. Szabó Tibor ügyvéd adószakértő a www.kezikonyvek.hu oldal alapítója. Aki már végigcsinálta azt, ami Ön előtt áll.
Vagyongyarapodás és Vagyonellenőrzés című könyvéből idézünk:

„Akit személyében érint – az nem a társadalmi hasznosságáról elmélkedik, hanem ösztönösen is keresi a védekezés lehetőségeit. Ez az egyéni érdek teljesen legitim, képviselete és érvényesítése jogszerű - alkotmányos alapjoga mindenkinek adóügyében is jogorvoslatot keresni. A védekezés azt jelenti, hogy ismerem és gyakorlom a jogaimat - azokat a rendelkezésre álló jogi fórumok előtt a jogszabályi kereteken belül érvényesítem. Ez ugyanolyan joga az adózónak – mint az adóhatóságnak vele szemben az arányos közteherviselés érvényesítése.
Aki már átesett ilyen vizsgálaton, az tudja igazán, hogy a saját ellenőrzése nem egy statisztikai adat volt - hanem számára is fáradtságos, sok időt, energiát felemésztő, az embert minden tekintetben megterhelő procedúra, ahol a jogszerű, és számára teljesen rendben lévőnek tűnő dolgokat is ugyanolyan elánnal kellett védeni, mint másnál a jogszerűtlent. És ez sem vezetett mindig teljes sikerre. Szóval az adózói igazságért is meg kell küzdeni - ugyanúgy, ahogy az adóhatóságnak az adóforintokért.”